Istoria Chinei moderne

Jonathan Fenby

Istoria Chinei moderne

Decăderea și ascensiunea unei mari puteri, de la 1850 până în prezent

Humanitas, Istorie / Colectia: Istorie

Embed:
Pret: 79.91

Traducere de Mugur Zlotea

În 1850, China era „bolnavul Asiei“. Acum se pregătește să devină cea mai puternică națiune de pe pământ. Povestea clară și cuprinzătoare a trecutului recent al Chinei spusă de Jonathan Fenby este ghidul definitiv al acestei transformări remarcabile.

„Uneori este un procuror care caută adevărul în spatele zidului ridicat de propaganda chineză… Alteori, priveşte ca un jurnalist atent la detalii… Fenby descoperă lucruri care ne şochează şi ne uimesc. (Daily Telegraph)

„O relatare accesibilă, competentă, onestă, cuprinzătoare şi foarte bine scrisă. O carte fără cusur.“ (History)

„Una dintre cele mai captivante şi mai obiective descrieri ale anilor phoenixului chinez… Simțul acut al observației, stilul cursiv al prozei şi un real talent narativ fac din cartea lui Jonathan Fenby o reuşită remarcabilă.“ (Times Literary Supplement)

Fotografia de pe copertă: Un băieţel îi salută pe soldaţii care înaintează spre Piaţa Tian’anmen,cu câteva ore înainte de declanşarea masacrului (1989)

  Citește câteva pagini

Info
Jonathan Fenby
Detalii produs
Jonathan Fenby
Jonathan Fenby

JONATHAN FENBY (n. 1942), scriitor, jurnalist și analist britanic, a lucrat ca editor al ziarelor The Observer şi South China Morning Post, apoi la Reuters World Service; a ocupat poziţii importante în redacţiile publicaţiilor The Economist, The Independent și The Guardian.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.