Barbatul de la gara

Jennifer Johnston

Bărbatul de la gară

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Romanul Bărbatul de la gară a fost ecranizat în 1992 de Michael Whyte, avându-i ca protagonişti pe Julie Christie şi Donald Sutherland.

Helen alege să se mute în Knappogue, pe coasta de nord a Irlandei, pentru că vrea să picteze, iar Roger, pentru că are o pasiune: să renoveze halte dezafectate. Iar micuţa gară a satului pare făcută anume pentru el. Helen e singură după ce unul din numeroasele atentate ce însângerează Irlanda îi răpeşte soţul, care nu a înţeles-o şi nu a ştiut să-i câştige inima. Viaţa ei monotonă e întreruptă din când în când de scurtele apariţii neliniştitoare ale fiului ei Jack, student la Trinity College. Roger este singur şi mutilat după ce a luptat în cel mai crud război al secolului XX. Amândoi vor să fugă de o viaţă şi o lume cărora nu le mai văd rostul. Întâlnirea lor va fi începutul unui lung şi uneori dureros proces de reacomodare cu normalitatea – atât de bizară pentru ei – a unei relaţii pline de dragoste şi înţelegere. Însă cei care renunţă la armura indiferenţei devin vulnerabili, iar Helen va afla ce înseamnă adevărata singurătate.

 Citeşte câteva pagini

  Dan C. Mihăilescu prezintă Bărbatul de la gară (ProTV, „Omul care aduce cartea“, martie 2010)

Info
Jennifer Johnston
Recenzii
Detalii produs
Jennifer Johnston
Jennifer Johnston

Una dintre cele mai importante voci ale literaturii irlandeze actuale, JENNIFER JOHNSTON s-a născut în 1930 în Dublin, ca fiică a dramaturgului Denis Johnston şi a actriţei Shelagh Richards. A studiat la Trinity College din Dublin. În anii '70 s-a stabilit lângă Derry, şi tot atunci a debutat ca scriitoare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.