Casanova

Casanova

Matteo Strukul

Casanova

Sonata inimilor frânte

Humanitas Fiction, Literatură

Embed:

Traducere de Gabriela Lungu

Anul 1755 găsește Serenissima Republică Veneția într-o stare de decadență politică și morală care ajunge să-i amenințe însăși existența. Cu dogele Francesco Loredan grav bolnav și aflat în imposibilitatea de a-și exercita puterea, soarta Veneției cade în mâinile unui personaj sumbru, ale cărui intenții și dorință de putere se dovedesc a nu cunoaște limite. Inchizitorul Negru Pietro Garzoni urzește un plan extrem de ingenios, prin care să dobândească puterea deplină, însă, pentru a distrage atenția generală de la adevăratele sale intenții, are nevoie de o poveste care să-i servească drept paravan.
În acest context complicat, își face apariția celebrul seducător Casanova, care cade cu ușurință în capcana întinsă de Garzoni și acoliții lui, pentru a deturna atenția de la lucrurile mult mai grave și mai încărcate de consecințe pentru soarta Serenissimei.
Contesa austriacă Margarethe von Steinberg îl provoacă pe Casanova s-o seducă pe tânîra Francesca Erizzo, oferindu-i ca premiu, în schimbul reușitei, o noapte de neuitat în compania propriei persoane. Dând dovadă de multă naivitate, Casanova acceptă provocarea, care se dovedește a fi nimic altceva decât o cursă la capătul căreia îl așteaptă celebra închisoare Piombi, unde Inchizitorul Negru ar face orice să-l vadă întemnițat. Cucerirea Francescăi nu se dovedește însă a fi chiar atât simplă, tânăra dezvăluindu-i-se lui Casanova drept o femeie fascinantă, care reușește să trezească în inima seducătorului ceva ce nu credea că va simți vreodată, și anume iubirea adevărată.

Info
Matteo Strukul
Detalii produs
Matteo Strukul
Matteo Strukul

MATTEO STRUKUL s-a născut în 1973, la Padova. A studiat Dreptul la Universitatea din Padova și a obținut titlul de doctor în Drept European la Universitatea Ca’ Foscari din Veneția. După cum declară el însuși, trăiește în mai multe locuri, împărțindu-și timpul între Padova natală, Berlin și Transilvania.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.