Constellation

Adrien Bosc

Constellation

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 21.91

EBOOK – PDF

Traducere și note de Mariana Piroteală

Constellation, cartea de debut a lui Adrien Bosc, a obținut în 2014 Marele premiu pentru roman al Academiei Franceze, Premiul Gironde Nouvelles Ecritures, iar în 2015 Premiul Paris Diderot-Esprits libres.

În noaptea de 27 spre 28 octombrie 1949, avionul Constellation, „noua cometă a companiei Air France“, care plecase de la Paris către New York, se strivește de muntele Redondo, în largul arhipelagului Azore. La bord se aflau 48 de pasageri și membri ai echipajului, printre care celebrită?i precum boxerul Marcel Cerdan și violonista Ginette Neveu.

Adrien Bosc reaprinde toate cele 48 de stele stinse în tragica noapte, ascultă vocea fiecărei victim și îi spune povestea, dându-i din nou viață. Îmbinând scriitura jurnalistică și aventura romanescă, autorul reușește să creeze legături între pasageri și evenimentele timpului lor. Însă marea provocare la care își propune să răspundă este de a descoperi înlănțuirea de infime cauzalită?i care au dus la acest sfârșit dramatic.

  Citește câteva pagini

Info
Adrien Bosc
Recenzii
Detalii produs
Adrien Bosc
Adrien Bosc

ADRIEN BOSC s-a născut în 1986 la Avignon. A obținut două masterate la Sorbona și un masterat în domeniul editorial la Paris IV și este fondatorul unei edituri atipice, Éditions du sous-sol, care publică, între altele, revistele Feuilleton și Desports. Constellation (2014; Humanitas Fiction, 2017) este primul său roman.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.