Cititorul din peşteră

Rui Zink

Cititorul din peşteră

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

„Te autorizez să subliniezi cărţile pe care le vei citi“, spune personajul principal al acestei poveşti. Este numai una din lecţiile primite de un adolescent care a nimerit la timp în cea mai frumoasă şi mai grea aventură a vieţii lui: cititul cărţilor. Băiatul, ai cărui părinţi tocmai au divorţat, face parte dintr-o gaşcă de hoţi mărunţi. Preferă, fără îndoială, televizorul, nu biblioteca. Dar, spre ghinionul lui, ajunge într-un loc unde nu există televizor... O parabolă despre lumea de azi şi o minunată lecţie de citit.

Observaţia criticului: Povestea îi va cuceri uşor pe împătimiţii cărţilor, dar eu, în locul dumneavoastră, aş dărui-o... celorlalţi. Vor avea bucuria să se recunoască într-unul din personaje. Lucru la care mai nimeni nu rămâne indiferent.

  Citeşte câteva pagini

  Raluca Alexe, „Cititorul din peşteră“ (BookBlog.ro, mai 2008)

Info
Rui Zink
Detalii produs
Rui Zink
Rui Zink

RUI ZINK s-a născut la Lisabona, pe 16 iunie 1961. Este profesor în cadrul Departamentului de Studii Portugheze al Facultății de Științe Sociale și Umane de la Universidade Nova de Lisboa. A debutat cu romanul Hotel Lusitano, în 1987. A scris romane, nuvele, eseuri, piese de teatru și cărți pentru copii.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.