Frumoasele adormite

Yasunari Kawabata

Frumoasele adormite

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Nu există vrajă mai puternică decât cea a unei tinere cufundate în somn adanc. De aceea a fost creat un neobişnuit loc al plăcerii: casa frumoaselor adormite. Alături de fete nu stau eroi care aşteaptă dragostea, ci bărbaţi obişnuiţi care aşteaptă somnul sau moartea. Frumoasa adormită pare aceeaşi din poveştile copilăriei, doar că barbatul care ajunge lângă ea şi-a trăit deja viaţa, pentru el timpul nu a stat pe loc. Aflat în pragul bătrâneţii, Eguchi petrece aici cinci dintre cele mai ciudate nopţi ale vieţii lui. În fiecare dintre ele mai descoperă ceva: despre femeie şi despre el însuşi. Şi despre viaţa care trece ca un vis.
Observaţia criticului: Miza acestei cărţi dense, grea ca un parfum care stăruie îndelung în amintire, este cuprinsă în jocul subtil dintre patru cuvinte: viaţă, vis, moarte, somn.

  Citeşte câteva pagini

Info
Yasunari Kawabata
Detalii produs
Yasunari Kawabata
Yasunari Kawabata

YASUNARI KAWABATA s-a născut la Osaka, în 1899. În 1924 a absolvit Universitatea Imperială din Tokyo. A debutat în 1925 şi doi ani mai târziu a devenit cunoscut prin nuvela Dansatoarea din Izu (Izu no odoriko; Humanitas Fiction, 2008, 2012).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.