Garden party

Katherine Mansfield

Garden party

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

„Povestirile lui Katherine Mansfield se îmbină într-un sincretism perfect: literatură, muzică, pictură, adică poezie, sunet, culoare. Dar, în afară de văz şi de auz, îţi simţi antrenat parcă şi simţul olfactiv: povestirile emană parfum de crini în noapte, de trandafiri, de aloe, de verbină strivită între degete, parfumul difuz care învăluie muzica şi culoarea cuvintelor... Proza mansfieldiană e profund analitică, o minuţioasă şi fină disecţie a anatomiei sufleteşti, o reproducere a laboratorului din care şi în care încolţesc, se amplifică, se inflamează, se dizolvă ţi mor emoţiile.“ (Antoaneta RALIAN)

„Mi se pare că spui totul fără ocolişuri, direct – cu o limpezime de cristal –, rafinat, spiritual...“ (Virginia Woolf într-o scrisoare adresată lui Katherine Mansfield)

  Citeşte câteva pagini

Info
Katherine Mansfield
Detalii produs
Katherine Mansfield
Katherine Mansfield

KATHERINE MANSFIELD (pseudonimul lui Kathleen Mansfield Beauchamp Murry, 14 octombrie 1888, Wellington, Noua Zeelandă – 9 ianuarie 1923, Fontainebleau, Franţa) a fost o scriitoare engleză de origine neozeelandeză cu o contribuţie importantă la dezvoltarea prozei scurte de la începutul secolului XX. În 1903 a plecat la Londra, unde a studiat la Queen’s College.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.